2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Géppuskával felszerelt migránsok, újabb lövöldözés a magyar határnál (Videó)

Hétfőn hajnalban kakaskukorékolás helyett ismét lövésekre ébredhettek a szabadkaiak. A határ menti övezet lakosainak beszámolói szerint több sorozatlövést is lehetett hallani a kora reggeli órákban. A migránsok az erdőben kezdtek lövöldözni. A környéken lakók a közösségi oldalakon arról számoltak be, hogy már megint összecsapások hangja hallatszik a közeli bozótos mélyéről, a magyar határkerítésnél.

Erről egy videó is készült.

 

A lakosok szerint több mentőautó is száguldott hétfő hajnalban az erdő irányába, arról egyelőre hivatalosan nem tudni, hogy hány sérültje lett az esetnek vagy lett-e halálos áldozat. 

Az elmúlt hetekben ismét egyre több a leszámolás az illegális bevándorlók közt. Egy-egy ilyen akció után a rendőrök és a csendőrség alakulatai nagy számban vonulnak ki az erdőbe, de a rendteremtés általában csak pár napig tart, mert szinte azonnal visszatérnek a bandák, s félelemben tartják a helyi lakosságot. 



Az emberek egyre felháborodottabbak, s azt kérdezik, minek kell történnie, hogy véget vessenek a hatóságok az ilyen erőszakos cselekményeknek. A Magyar Nemzet megkeresésére több szabadkai is azt mondta, 

már egyáltalán nem mernek az erdő közelébe menni.

Sokaknak viszont nincs választása, mert közvetlenül az érintett környéken laknak. Ők azt mondják, hiába a hatósági intézkedések, amíg a taxisok zavartalanul szállítják a migránsokat az erdőig, addig a bűncselekmények napról napra folytatódni fognak. Szabadka belvárosában is gyakran látni illegális bevándorlókat, akik padokon ülnek vagy a bevásárlóközpontokban vásárolnak, majd ismét a határkerítés felé veszik az irányt.

Eközben vasárnap ismét nagyszabású akciót tartott a rendőrség, ezúttal Nagykikinda község területén. A szerbiai belügyminisztérium tagjai 43 illegális migránst találtak, akiket befogadóállomásokra szállítottak. A közlemény szerint a rendőrök, miután átvizsgálták a környéket, két automata puskát, 28 darab lőszert, valamint terepszínű egyenruhákat találtak a bevándorlóknál. 

A hatóságok fegyver és robbanóanyag illegális előállítása és birtoklása gyanújával őrizetbe vettek egy afgán állampolgárt, akit bűnügyi feljelentéssel előállítottak, s az ügye a Zentai Alapfokú Ügyészséghez került.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató