2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Olasz lap: Orbán helyett a görög elnököt kéne követnie az európai jobboldalnak

A Wall Street Journal szerint az ő esete bizonyítja, meg lehet nyerni a választásokat jobboldalról anélkül is, hogy Európa ellenségeként tüntetné fel magát.

Az Il Foglio printben megjelent cikkében a szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy a közelmúltbeli oroszországi események ismét rávilágítottak, hogy Ukrajna soha nem állt olyan közel a Nyugathoz, mint ma – szemlézi a Mandiner.

Ezzel kapcsolatban az újságíró szerint jobb lenne, ha a jobboldal kevésbé követné Orbán Viktort, helyette inkább a frissen megválasztott görög miniszterelnökre, Kiriákosz Micotákiszra kéne figyelni. Ugyanezt írta előző nap a Wall Street Journal, felhívva a figyelmet arra, hogy Micotákisz egy olyan országot vezet, amelynek több lakosa van, mint Magyarország, és amelynek bruttó hazai terméke meghaladja a magyart.

Ráadásul tiszta Európa-pártiként nyerte meg a választásokat. A lap szerint az ő esete azt bizonyítja, meg lehet nyerni a választásokat jobboldalról anélkül is, hogy a globalizáció, és Európa legelkeseredettebb ellenségeként tüntetné fel magát a választók előtt.
Az exit poll szerint a konzervatívok nyerték az előrehozott görögországi parlamenti választásokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató