2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

A Pride hangulatvideójában közreműködik Perintfalvi Rita és Steiner Kristóf is

A szervezők egy „kedvcsináló” felvételt osztottak meg a tavalyi menetről.

 Július 15-én indul a 28. Budapest Pride Felvonulás, amely idén a Vajdahunyad várától a Vajdahunyad váráig tart – derült ki az LMBTQ-programsorozat Facebook-oldaláról, amit a Mandiner szemlézett. A szervezők a tavalyi felvonulásról egy hangulatvideót is közzétettek „kedvcsinálóként”.

A videó leírásából többek között kiderül, hogy 2022-ban a 27. Budapest Pride Felvonuláson mintegy 35 ezer ember „állt ki határozottan a nyitott, elfogadó Magyarország, az LMBTQ jogok mellett”.

„Nemet mondtunk az erőszakos uszításra és gyűlöletkampányra. Megmutattuk, milyen csodálatos, biztonságos világot szeretnénk építeni mindenkinek, ahol szabadon önmaga lehet, és nem kell a kirekesztéstől, retorzióktól tartania”
– írták.

A kevesebb mint kétperces videóban olyan ismert személyek is feltűnnek, mint az egykori televíziós műsorvezető, influenszer Steiner Kristóf és férje, akik egy kamion platójáról igyekeztek fokozni a hangulatot. Valamint Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki egy, „Gyere, megölellek!” pólóban jelent meg az eseményen.

Akinek van kedve, a videót itt tekintheti meg!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató