2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Agyonlőttek egy 17 éves migránst a rendőrök, Párizs ismét lángol (Videók)

A fiatal migráns autót vezetett, és nem akart megállni, amikor a közlekedési rendőr felszólította. Ekkor dördült el a lövés.

Zavargások törtek ki éjjel Párizsban, miután egy közlekedési rendőr közvetlen közelről agyonlőtt egy 17 éves fiatal migránst, írja a BBC.



A Naël M.-ként azonosított áldozat autót vezetett, és a közlekedési rendőr felszólítása ellenére nem akart megállni. A rendőrség közleménye szerint a fiatal úgy közelített a rendőrhöz, melyből feltételezhető volt, hogy ártani akar neki.

A képsor szerint két rendőr intézkedett, egyikük végig a sofőrre szegezte fegyverét. Az AFP hírügynökség által hitelesített videón elhangzik, hogy "fejbe fognak lőni," de nem lehet kivenni, ki mondja. A lövés akkor dördül el, amikor a fiatal sofőr megpróbál elhajtani.

Az autóban a sofőr mellett ketten utaztak még, egyikük elmenekült, a másik, szintén kiskorú utast letartóztatták.

Naël M.-et mellbe lőtték, a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta. A tüzelő rendőrt felfüggesztették, gyilkossággal vádolják.

Az eset miatt éjjel zavargások törtek ki a környéken, Párizs Nanterre nevű elővárosában. Autókat, szemeteskukákat és buszmegállókat gyújtottak fel, a rendőrörs közelében petárdáztak. Néhány feldühödött migráns barikádokat is emelt, őket a készenléti rendőrség könnygázzal oszlatta fel. Húsz tiltakozót előállítottak. Asnières, Colombes, Suresnes, Aubervilliers, Clichy-sous-Bois és Mantes-la-Jolie városában is tiltakoztak.

Az ügyben két nyomozás indult: az egyik a rendőr gyilkosságát vizsgálja ki, a másik azt, hogy miért nem állt meg a későbbi áldozat.

Videók:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató