2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Nagy Ervin megint szerény – szerinte egész generációknak mutat példát (Videó)

A színész azért bírálta Vidnyánszky Attilát, mert tétlenül nézi az alternatív színházak tönkretételét.

A Klubrádió adásának vendége volt kedden Nagy Ervin színművész, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy nem látta előre, mekkora gyűlöletcunami éri majd a közéleti megszólalásai miatt – szemlézi a Mandiner.Szerinte példátlan, hogy egy közkedvelt művészre ilyen gyűlölethullám zúduljon. Nagy Ervin – aki saját bevallása szerint mindig is az igazság bajnoka volt – beszélt arról is, hogy színházi közegben még nem érezte ennek negatív hatásait, mert egyelőre „nem olyan erős a pártdirektíva”, mint a filmszakmában. Ott már 4-5 éve tudja, hogy számára nem terem babér. Ezzel együtt nagyon kevés olyan film készül mostanában, amelyben szeretne szerepelni.

Nagy Ervin kitért a színház közéleti szerepére is, amelynek kapcsán azt fejtegette, hogy a rendszerváltás utáni kultúrélet iszonyú hányattatott Magyarországon, a kultúra politikai kitettsége iszonyatosan hervasztó.

A színész az alternatív színházak helyzete kapcsán bírálta Vidnyánszky Attilát, aki ehhez hasonló közegből indult Beregszászon, és most nézi, hogy épp az ilyen független színházakat teszik nullára. „Felérve a magas lóra ilyet tenni nem szép” – üzente a színész.

Nagy Ervin beszélt arról is, hogy kötelességének érezte a pedagógusok melletti kiállást, hiszen a Tanár című sorozatban eljátszott főszerepe kapcsán sorsközösségbe is került velük. Tényleg elhittem a tanár-karakteremet és tényleg azt gondolom, hogy generációknak példát mutatok – fogalmazott.

A színész – aki kisfiúként az édesapja automata Mustángjában ült – azt is hangsúlyozta, hogy már gyerekkorában zavarta a szegénység és már akkoriban is támogatta az elesetteket.

A Klubrádió műsorát itt nézheti meg!

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató