2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

A szerb elnök betartotta a szabadkai magyaroknak tett ígéretét

Szerdától magyarul is írja a város nevét Szabadka határánál. A nagyméretű felirat piros-fehér-zöld színben hirdeti a település magyar elnevezését.

A Szabadka feliratot az autópálya északi feljárójánál, Palicson helyezték el, ahol korábban már latin és cirill betűkkel is olvasható volt a település neve. A Subotica táblák a szerb zászló színeiben készültek, vagyis pirosban, kékben és fehérben. A Szabadka tábla piros, fehér és zöld színű.

A felirat kihelyezése információink szerint péntekre fejeződik be, akkora lefestik a tartócsöveket, illetve a latin betűs tábla mellé is kikerül egy magyar. A világítást most szerelik.

A magyar felirat hiányára korábban a Vajdasági Magyar Szövetség is felhívta a város- és államvezetés figyelmét. Pásztor István pártelnök egy korábbi interjúban ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a várost ellepő tábla- és zászlórengetegnek nincs értelme, és szükség sincs rá – adta hírül a délvidéki Pannon TV.

Pásztor István, a VMSZ elnöke is posztolt róla képet a Facebook oldalán. Azt írja: "Ebben állapodtam meg Vučić Elnökkel! Betartotta a szavát még úgy is, hogy többen voltak, akik az egészet el akarták fülelni!" 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató