2024. május 30. - Janka, Zsanett
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Economist: az ellentámadással kapcsolatos nyugati nyomásra panaszkodnak az ukránok

Az ukrán katonai hírszerzés arra panaszkodik, hogy egyes partnerek arra ösztönzik Kijevet, hogy nyomuljon előre és “harcoljon erőszakosan” az úgynevezett ellentámadásban – írja az Economist.

Több nyugati tanácsadó attól tart, hogy az ukrán erők lassú előrenyomulása hosszú távon több áldozatot fog követelni. Egy ukrán katonai hírszerzési forrás szerint az ukrán hadsereg előrenyomulását a rendelkezésre álló eszközök korlátozzák.

“EGYES PARTNEREK AZT MONDJÁK, HOGY MENJÜNK ELŐRE ÉS HARCOLJUNK ERŐSZAKOSAN, DE ŐK IS KÉSLEKEDNEK A SZÜKSÉGES FELSZERELÉS ÉS FEGYVEREK SZÁLLÍTÁSÁVAL” – panaszkodott a lap forrása.

Az ukrán ellentámadás a Juzsno-Donyec, Zaporozsje és Artyomoszk (Bahmut) irányában június 4-én kezdődött. Vlagyimir Putyin elnök június 27-én közölte, hogy Kijev a támadás kezdete óta 259 harckocsit és 780 páncélozott járművet veszített, míg csak Orehov közelében 41 harckocsit és 102 páncélozott járművet vesztett az elmúlt héten. Az államfő szerint az ukrán csapatok súlyos veszteségeket szenvednek az offenzíva során, és egyik irányban sem voltak sikeresek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató