2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Hat mázsa droggal kereskedtek, 13 fő ellen emelhetnek vádat

Hamarosan vádat emelhetnek annak a bűnbandának a tagjaival szemben, akik több mint kétmillió euró értékű külföldről beszerzett kábítószerrel kereskedtek az ország különböző pontjain.

A KR NNI miskolci nyomozói még 2020 végén kezdtek nyomozásba a drogkereskedő csapattal szemben.  2021 januárjában két férfit, a kecskeméti F. Krisztiánt és a budapesti G. Károlyt fogták el a rendőrök, majd tavaly októberben  három budapesti lakost, P. Csabát, V. Szabolcsot és H. Tamást. Később pedig még nyolc férfit.

A tagok egy titkosított platformon keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Ezen applikáción belül azonban nyíltan beszéltek egymással, teljes mértékben bízva annak titkosságában és a hatóságok előtti rejtve maradásában. A különböző drogokat Szerbiából, Ausztriából és Németországból hozták Magyarországra.

A dílerek a drogot az alábbi árlista alapján szerezték be. A marihuánát kilogrammonként 2500, az amfetamint 1500, a kokaint 38 ezer euróért, míg az amfetaminolaj literenként 1900 euró volt. Ezeket a drogokat aztán később felütötték koffeinnel, glutaminnal vagy benzokainnal a minél nagyobb haszon érdekében. Így a külföldről behozott több mint 600 kg droggal annak többszörösét tudta keresni az F. Krisztián által irányított bűnbanda.

A nála tartott kutatásnál a rendőrök jelentős mennyiségű kokaint, annak felütéséhez használt anyagokat, fóliázógépet és vákuumfóliákat, valamint egy éles, Mod 70 típusú pisztolyt is találtak, illetve több mint 13 millió forintot. A szervezetben alatta álló tagoktól is foglaltak le a nyomozók kábítószert, mobiltelefonokat, nagy értékű autót, illetve több mint egymillió forintot.

A közel egy évig hierarchikusan működött szervezet vezető pozíciójú tagjait kábítószer-kereskedelem, míg az alsóbb szinteken lévő embereket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottént. A kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda által használt titkosított platform elemzése során azonban még egy súlyosabb bűncselekményre is fény derült.

Ezen az applikáción keresztül ugyanis F. Krisztián felbérelt egy férfit, hogy megölesse egyik ismerősét. Így a kábítószer-kereskedelmen túl emberölés előkészülete miatt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, illetve a pisztoly okán lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt.

Ő, illetve három társa – P. Csaba, V. Szabolcs és H. Tamás – letartóztatásban várja ügye folytatását, míg G. Károly bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyben szereplő további nyolc gyanúsított szabadlábon védekezik. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató