2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Felhőszakadás, jég kíséri a szombatot

Szombaton a felvonuló fátyolfelhőzet és az egyre erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan – előbb a Dunántúlon, később keletebbre is – várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. A déli, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk széllökések kísérhetik, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek – olvasható a Kiderül.hu előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három északkeleti megye kivételével elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország területére: a nap első felében még inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, később a középső, déli megyékben is előfordulhatnak szórványosan zivatarok, amelyekhez intenzív csapadékhullás (néhány helyen felhőszakadás), kisméretű jég és átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h) társulhat.

Vasárnap a legtöbb helyen sok napsütés várható főként gomolyfelhőkkel, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők. Záporok, zivatarok elsősorban a keleti harmadban alakulhatnak ki, azonban nyugat felől is besodródhat egy-egy csapadékgóc. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, erős lökések zivatarok környezetében is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, de néhol hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható, északkeleten valószínűek az alacsonyabb értékek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató