2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Macgregor: Putyin taktikája meghiúsította a nyugati terveket Oroszország elszigetelésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati vezetőkkel ellentétben nem követ el nagy hibákat - jelentette ki YouTube-csatornáján Douglas Macgregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója.

"A különbség Putyin és köztünk az, hogy bármilyen hibákat is követett el a feltételezések tekintetében, azok a mi hibáinkhoz képest még mindig jelentéktelennek tűnnek"

- érvelt a szakértő.



Véleménye szerint a Nyugat azt gondolta, hogy Oroszország gazdasága elmaradott, amely gyorsan összeomlik, ha szankciókat vezetnek be ellene, de elszámította magát.

"Az orosz gyárak a nap 24 órájában, a hét minden napján dolgoznak, lőszert, fegyvereket, rakétákat gyártanak - mindazokat a dolgokat, amelyekről korábban azt gondoltuk, hogy nagyon gyorsan el kellene fogyniuk, esély nélkül a készletek pótlására" - jegyzi meg Macgregor.

Ráadásul úgy véli, hogy a bolygó nagy része mostanra Oroszország oldalára állt az USA és Európa ellenében.

Putyin szerint az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, a szankciók pedig komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Mindazonáltal az orosz vezető meg van győződve arról, hogy a jelenlegi fejlemények meghúzzák a Nyugat globális dominanciájának határát mind a politikában, mind a gazdaságban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató