2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Alig vannak a dérrel-dúrral meghirdetett Kossuth téri tanártüntetésen

Az eredeti tervekkel ellentétben nem 8, hanem 9 órakor kezdődött a Kossuth Lajos térre tervezett egész napos tüntetés a státusztörvény szavazásának napján, kedden. Azért volt szükség a módosításra, mert esett az eső, és így csak 9 órakor tudtak sátrat állítani.

Egyelőre alig vannak a helyszínen, és még mindig van egy kis csúszás. A parlamentben 11 órától szavaznak majd a sokat vitatott törvényről. Kilenc óra után a téren továbbra is néhány tucat ember várta esernyőkkel a fejleményeket, miközben a szervezők épp sátrat állítottak. Az egyik aktivista elmondta, a sátorban kötetlen beszélgetés lesz, később Lengyel Tamásék akcióznak, miközben a 7igen aktivistákat toboroz a népszavazási kampányhoz. 

Jellemző a szervezetlenségre, azaz a szervezők képességeit láttatja: immáron kiderült, hogy a korábban meghirdetett kivetítőt, amelyen a parlamenti közvetítést nézhette volna a "tömeg" végül mégsem állítják fel...

Míg odabent a Tisztelt Hát ülésezik, odakint a hazaáruló Momentum aktivistái, a fideszes státusztörvény kormánypárti többségű elfogadása előtt, országszerte a “JÖVŐGYILKOSOK” üzenetet hagyták a Fidesz-irodák előtt, amivel el is dicsekedtek Facebook-bejegyzésükben.

 

 

Bohár Dániel is bejelentkezett a Kossuth Lajos térről délelőtt 11 óra körül. A riporter kommentje szerint, "még pont elfér" a téren... Csak agyon ne nyomja a fellelkesített tömeg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató