2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

KamuGeri rávetődött Orbán olasz interjújának árnyékára

Az immáron olaszból is hiperpasszív KamuGeri szerint ugyanis a kormányfő a demokráciát értelmiségi marhaságnak nevezte.

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint viszont nem így történt: Orbán Viktor az ominózus interjúban egyszerűen csak a „demokratúrát” minősítette ostobaságnak.

A főpolgármester úgy vélte, Orbán Viktor újabb vörös vonalat lépett át, ha valóban arról beszélt egy olasz lapnak, hogy a demokrácia a baloldali politikusok és értelmiségiek marhasága. Kétféle politikai rendszer létezik, a szabadság és a diktatúra, Magyarországon pedig szabadság van, mert az történik, amit az emberek akarnak – jelezte a főpolgármester.

A magyar miniszterelnök ezt a Libero Quotidiano nevű milánói lapnak mondta, amikor a városban járt néhai barátja, Silvio  Berlusconi temetésén. Az interjú idehaza nem kapott nagy nyilvánosságot, a Hírklikk szemlézte, de meglepő módon Orbán Viktor honlapjára sem került fel, arról Karácsony Gergely sem hallott, míg a Klubrádió ki nem kérte arról a véleményét.

A főpolgármester szerint az igaz, hogy vagy szabadság van, vagy diktatúra, de az egészen új szintet jelent, ha a kormányfő ezt mondta a demokráciáról, hiszen eddig csak minősítette azt jelzőkkel, például illiberálisnak nevezte, de nem kérdőjelezte meg, márpedig
nincs szabadság demokrácia nélkül, ha a miniszterelnök valóban „kiátkozta” a demokráciát, az új vörös vonal átlépése.

Jött a cáfolat: Orbán valójában demokratúráról és ostobaságról beszélt

Orbán Viktor miniszterelnök az olasz interjúban nem arról beszélt, amit Karácsony Gergely vélelmez, hanem szó szerint arról, hogy a „demokratúra” kifejezés a baloldali politikusok, értelmiségiek ostobasága – nyilatkozta Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke mindezt úgy értékelte, hogy Karácsony Gergelynek nemcsak az angoltudása hiperpasszív, hanem az olasz is..
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató