2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Biden fia nem sokkal azelőtt járt a Fehér Házban, hogy ott kokaint találtak

Hunter Biden amerikai elnök fia nem sokkal azelőtt tartózkodott a Fehér Házban, hogy ott fehér por került elő, amiről kiderült, hogy kokain.

Erről a Dailymail írt.

A "port" vasárnap találták meg egy könyvtárban, a titkosszolgálat most vizsgálatot indított annak felderítésére, hogyan került oda az anyag, és ki a felelős a jogsértésért. 

Újságírók szerint gyanús port találtak egy kormányépület bejárása során. Ezt követően rövid ideig evakuálást kértek, mígnem a District of Columbia tűzoltósága kijelentette, hogy az anyag nem jelent veszélyt. Joe Biden elnök ekkor nem tartózkodott a Fehér Házban.

A fehér por formájú anyag előzetes vizsgálata pozitív eredményt mutatott a kokaintartalom tekintetében. A titkosszolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi elmondta, hogy a leletet további tesztelés alatt tartják, hogy meghatározzák, mi is az. Eközben a hatóságok vizsgálják, hogyan kerülhetett a por a Fehér Házba.

A felfedezés két nappal azután történt, hogy az 52 éves, drogfüggő Huntert utoljára a Fehér Házban látták, amikor apjával Camp Davidbe tartott a hosszú ünnepi hétvégére.

Többen azt találgatják, hogy az elnök függő fia, Hunter Biden az illegális szer forrása.

A Fehér Ház könyvtárát azonban sokan látogatják naponta, vagyis több gyanúsított is lehet. Ráadásul két emelettel az elnöki család lakóhelye alatt van.

Bár a diszpécser felvételén egyértelműen "könyvtár" szerepel, egy, az esetet ismerő forrás a DailyMail.com-nak elmondta, hogy az anyagot nem a vezetői kúriában találták meg, hanem a Fehér Ház nyugati szárnyának egyik "munkaterületén" fedezték fel.

Hunter kedden érkezett vissza Washingtonba, a Függetlenség Napja alkalmából rendezett éves ünnepségre. Vele volt felesége, Melissa Cohen és kisfiuk, a 3 éves Beau is.

A Trump-párti republikánus Jim Banks képviselő tweetelt:

"Soha nem találtak kokaint Trump idején a Fehér Házban!".

'Bidenék alkalmatlanok arra, hogy a Fehér Házban éljenek!' - írta egy következő tweetben, egy linkkel a kúriában talált kokainról szóló cikkhez. 

Eközben a jobboldali Newsmax műsorvezetője, Robb Schmitt a kokainleletről szóló riport során azt mondta: "Nem lenne egy ütős július 4-i hétvége anélkül, hogy Hunter Biden ne szívna fel egy csíkot Teddy Roosevelt mellszobráról".

'Kokainra bukkantak a Fehér Házban, és Hunter Biden jelenleg a Fehér Házban lakik. Az FBI-nak fogalma sincs, hogy kié lehet. Akar valaki segíteni nekik?" - írta egy közel 200 ezer követővel rendelkező Twitter-újságíró.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató