2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Scott Ritter: Ukrajna számára mindennek vége

A kijevi hatóságok a NATO beavatkozásában látják az egyetlen esélyt arra, hogy megfordítsák a helyzetet a harctéren, de a valóságban az észak-atlanti szövetség képtelen szembeszállni Oroszországgal - mondta Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt az U.S. Tour of Duty YouTube-csatornán.



Szerinte az ukrán hadsereg már az összeomlás szélén áll, és a túlélésért kell küzdenie, hogy eljusson a NATO-csúcsra.

"Könyörögni fognak a NATO-nak, hogy avatkozzon be, mert Ukrajna egyetlen esélye a NATO beavatkozása. De ez nem esély, mert emlékeztetek mindenkit: a NATO nem tud belekeveredni egy ilyen konfliktusba, nincsenek csapataik, nincs kiképzésük, nincs logisztikai támogatásuk, nincs parancsnokságuk és irányításuk, nem tudják, hogyan kell ezt csinálni.

Tehát Ukrajna számára mindennek vége.

El kellett volna fogadniuk az alkut, amikor Putyin 2022 áprilisában felajánlotta. Képzeljék el, hol lennénk ma, ha... de nem...". - fogalmazott a nyugalmazott hírszerző tiszt.

Ritter azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadási kísérletek végül teljes fordulatot jelentenének az orosz erőknek, amelyek számban és kiképzettségi szintben is felülmúlják az ellenséget.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató