2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Szándékosan gázolt halálra egy háromlábú macskát egy nő Hatvanban

Tavaly, egy októberi délutánon egy nő hazafelé tartott személygépkocsijával Hatvan külvárosában, amikor észrevette, hogy az úton sántikálva halad át egy macska.

A macska korábban már elveszítette jobb hátsó lábát, ezért lassan tudott csak átkelni az úttesten. Az autót vezető nő erőteljesen fékezett, és így meg tudott állni az árokpartról előbukkanó állat előtt.

A macska gazdája ekkor az út túloldalán, a járdán tartózkodott. Az eset miatt a két nő összeszólalkozott. Az állat gazdája megkérte az autót vezető nőt, hogy ne induljon tovább, amíg az állat át nem ér a túloldalra. A másik nő azonban addigra annyira felbosszantotta magát a fékezés és a vita miatt, hogy obszcén kifejezéseket hallatva a gázra lépett, és szándékosan áthajtott az állaton, majd elhajtott.

A macska a helyszínen azonnal elpusztult.

A Büntető Törvénykönyv két évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti az állatkínzókat.

A járművezető ellen a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás vétségének elkövetése miatt, és indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki az elkövetővel szemben. A vádlott tagadta a szándékosságot.

A főügyészség közjogi szakága a büntetőeljárás befejeződése után vizsgálja az állattartástól való eltiltás szükségességét az ügyben. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató