2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

Bild: az ukránoknak egyre nehezebbé válik az ellentámadás

Az ukrán fegyveres erők számára egyre nehezebbé válik az orosz hadsereg elleni ellentámadás – írj a Bild nevű német lap.



Mint az ukrán erők katonái elismerik, egyre nehezebb a helyzet a harctéren: az orosz drónok nagy veszélyt jelentenek, és keményen támadják az ukrán állásokat. A német újságírók rámutattak, hogy az ukrán harcosoknak nincs megfelelő fegyverzetük ahhoz, hogy megbirkózzanak az orosz hadsereg légi fölényével.

“AZ OROSZOK MINDEN MOZDULATUNKAT LÁTJÁK. NORMÁLIS ESETBEN CSAK ÉJSZAKA TUDUNK MOZOGNI. ÉJJELLÁTÓ FELSZERELÉSRE VAN SZÜKSÉGÜNK, PÁNCÉLOZOTT SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ JÁRMŰVEKRE IS NAGY SZÜKSÉG VAN. AZ ELLENSÉG HELIKOPTEREKKEL, REPÜLŐGÉPEKKEL, PÁNCÉLTÖRŐ ÁGYÚKKAL ÜLDÖZ MINKET” – IDÉZTÉK AZ ÚJSÁGÍRÓK AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK EGYIK KATONÁJÁT.

Az ukrán offenzíva Juzsno-Donyeck, Zaporozsje és Artyomovszk irányában június 4-én kezdődött, a fő csapásokat az ukrán fegyveres erők a Zaporozsje frontra összpontosították. Kijev a NATO által kiképzett és nyugati felszereléssel, többek között Leopard harckocsikkal felfegyverzett dandárokat vetett be. A Németországban gyártott, füstölgő ukrán tankokról készült felvételek később bejárták a világsajtót.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató