2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

"Még több halott ukrán" - Ritter szerint nem segít az ukránokon a kazettás bombák átadása

Scott Ritter, az amerikai hírszerzés volt tisztje Biden politikai lépésnek nevezte a kazettás bombák szállítását.



Joe Biden amerikai elnök politikai gesztusként használta fel azt az ígéretet, hogy kazettás bombákat szállít Ukrajnának, hogy támogatást szimuláljon - mondta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt a Judging Freedom YouTube csatornának adott interjújában.

"Ez egy politikai gesztus, amelynek célja a közhangulat lecsillapítása, azt lehessen állítani, hogy az USA segít az ukránoknak, különösen azzal, hogy kazettás bombákkal látja el őket" - mondta a szakértő.

Ritter megjegyezte, hogy az ilyen lőszerek használhatatlanok a helyzeti ellenségeskedés körülményei között. Tekintettel arra, hogy az orosz hadsereg lövészárkokban van megerősítve, az USA ilyen döntése a szakértő szerint nemcsak erkölcsi tekintélyüket ássa alá, de az ukrán fegyveres erőknek sem segít semmilyen módon.

"Ez a döntés egyáltalán nem segít Ukrajnának, csak meghosszabbítja a harcokat és még több ukrán halottat eredményez"

- zárta Ritter.

Az Egyesült Államok pénteken jelentette be, hogy átadja Ukrajnának a 123 ország által ratifikált nemzetközi egyezmény által tiltott kazettás lőszereket, amelyek között az Egyesült Államok és Ukrajna nem szerepel.

Biden válaszolt

Biden elnök, amikor arról kérdezték, hogy az Egyesült Államok miért tervezi most, hogy vitatott kazettás bombákat küld Ukrajnába:

"Kifogytak a lőszerből".

- kommentálta a döntést az amerikai elnök

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató