2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Macron lincselését említette egy francia énekesnő a koncert közben - nyomozás indult ellene

Izïa Higelin énekesnő ellen "bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére való nyilvános felbujtás" miatt indított nyomozást a nizzai ügyészség, miután a művésznő csütörtöki koncertjén Emmanuel Macron meglincseléséről beszélt.

"A Beaulieu-sur-Mer-i (Alpes-Maritimes) csendőrség vezeti a nyomozást - tette hozzá Xavier Bonhomme nizzai ügyész.

Az államfőre utalva a csütörtök esti, Beaulieu-sur-Merben, a "Les nuits guitare" fesztivál keretében tartott koncertjén a művész arról ábrándozott, hogyan lincselné meg őt nyilvánosan a közönség:

"Azt hiszem, amit az emberek akarnak, amit az emberek szeretnének, az az, hogy engem 20 méter magasan felakasszanak, mint egy óriási emberi pinatát, és mindannyian itt legyünk hatalmas, szögekkel ellátott botokkal a végén, mint a Clockwork Orange-ban".

A pinata (ejtsd: pinyáta) egy nonfiguratív, vagy épp menő rajzfilmfigurát ábrázoló partikellék. Hagyománya Mexikóból ered, de ma már az USA-ban is népszerű, és szép lassan Európában is megismerik. Papírból készül, általában apró ajándékokat, cukorkát rejtenek bele a szülők.

Majd így folytatta a művésznő:

"És akkor mi lehoznánk őt, de azzal a kegyelemmel és kedvességgel, amivel a déli emberek rendelkeznek, pont ott fölötted, és mindannyiunknak lennének botjaink a kis szögeinkkel, és az öröm bengáli tüzében, élő hús-vér emberként, lehoznánk őt...".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató