2024. május 12. - Pongrác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon19°13°

Visszatérnek harcolni az Azovsztal szabadon engedett parancsnokai

Az orosz hadifogság után Törökországban töltöttek el hónapokat az Azovsztalt védő alakulat parancsnokai, most viszont visszaengedték őket Ukrajnába, és megígérték, hogy tovább folytatják a harcot.

Megérkeztek Ukrajnába az Azovsztal védői, akiket egy fogolycsere-egyezmény után szabadon engedtek, és a vezetőik meg is ígérték, hogy hamarosan visszatérnek a frontra harcolni - írja a CNN.

A mariupoli gyár – amely a háborúban az ukrán védelem legfontosabb pontja volt a városban – még tavaly májusban került az oroszok kezére. Az alakulat öt tisztje és nagyjából kétszáz társuk ekkor esett fogságba. Szeptemberben aztán török közvetítéssel fogolycseréről egyezett meg Ukrajna és Oroszország, a parancsnokok viszont a megállapodás szerint Törökországban kellett volna, hogy maradjanak. Most azonban amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Törökországban járt, vele együtt hazatértek az Azov parancsnokai is.

Lvivbe érkezve nagyobb tömeg fogadta őket és sajtótájékoztatót is tartottak. Ezen beszéltek arról, hogy újra harcba állnának.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató