2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Macgregor: a NATO-csúcs után Ukrajna elveszítheti Odesszát is

Douglas Macgregor a Pentagon volt főtanácsadója a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjúban azt mondta, hogy ha a NATO provokatív lépéseket tesz a vilniusi csúcstalálkozó alatt, akkor Ukrajnának újabb területi veszteségekkel kell szembenéznie.

“Egy NATO-döntés a közelgő csúcstalálkozón arra kényszerítheti Putyint, hogy aktív offenzívába kezdjen Ukrajnában egészen Odesszáig”

– vetette fel, hozzátéve, hogy Moszkva minden szükséges erőforrással rendelkezik ehhez.

Macgregor hozzátette, hogy Moszkva még mindig nem vette át az ellenőrzést a város felett, mert az orosz elnök nem törekszik a konfliktus eszkalálására. Megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség a vilniusi csúcstalálkozó eredményével a válság súlyosbodását provokálhatja.

Szerinte a lengyel és a litván vezetők máris egy esetleges közös invázióról tárgyalnak a szomszédos ország ellen. Macgregor pontosított, hogy ez nem feltétlenül a többi szövetséges támogatásával tennék ezt, hanem a két szövetségi állam önálló hadművelete lehetne.

Douglas Macgregor korábban azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök veszélyes hibát követett el saját maga és Ukrajna számára azzal, hogy több fegyvert kért az ukrán fegyveres erők számára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató