2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Cinikus ukránok – Célponttá válik Kárpátalja, mert Kijev oda épít egy fegyvergyárat

Az ukrán kormány jóváhagyásával egy fegyvergyárat építenek egy falu mellé a Beregszászi járásban.

A Rheinmetall a következő 12 héten belül páncélozott járműveket gyártó üzemet nyit Kárpátalján. A hír nekünk, magyaroknak azért szomorú, mert az orosz vezetés korábban kijelentette, hogy minden hasonló létesítmény célpontnak minősül. Így számunkra ez nem a munkahelyteremtést jelenti, hanem azt, hogy a Beregszászi járás egy falujának lakói számára sokkal közelebb került a háború.

Németország legnagyobb fegyvergyártó vállalata ukránok kiképzését is vállalja az Ukrajna nyugati részén található gyárban gyártott harckocsik és más páncélozott járművek karbantartására.

A Rheinmetall a gyárat az Ukroboronprom ukrán állami védelmi konszernnel partnerségben fogja üzemeltetni, amely egyben a létesítmény tulajdonosa is lesz – írja a Kárpáthír.

A bejelentés aggodalomra ad okot, annak tükrében, hogy Dmitrij Medvegyev korábban azt mondta: Oroszország csapást fog mérni minden olyan létesítményre, amelyet a Rheinmetall Ukrajnában épít fel. Ezzel tehát valószínűvé vált, hogy Kárpátalja lakóira minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik. Külön érdekesség, hogy a gyárat éppen a magyar többségű Beregszászi járás egyik kis falujába helyezik, hiszen ha mindenképpen Kárpátaljára akarják azt telepíteni, sokkal logikusabb lenne azt az adminisztrációs központ Ungvár, vagy az ipari központ Munkács mellett létrehozni.

A következtetéseket vonja le mindenki maga… – írja a PestiSrácok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató