2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

HVG: 12 millióra bírságolták a Lírát, mert nem fóliázott be egy homoszexualitást megjelenítő könyvet

12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Fővárosi Kormányhivatal a Líra Kereskedelmi Kft-vel szemben. Közleményük szerint a Líra Kiskereskedelmi Kft. által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta a Heartstopper - Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványok forgalmazási körülményeit - írja a lap.

Megállapították, hogy az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt.

Az elkövetett jogsértés miatt a kormányhivatal 12.000.000 Ft fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki és kötelezte a vállalkozást a jogszerű forgalmazás biztosítására.

„A gyermekek védelme érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala minden esetben szigorúan fellép a jogszabályokat be nem tartó vállalkozásokkal szemben” – írták.

Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója megerősítette, hogy valóban megbírságolták a céget. Mint fogalmazott, minden rendelkezésükre álló jogi eszközzel fel fognak lépni a bírságról szóló határozat ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató