2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Csintalan: A férfi szavazóknak Orbán egy fallikus szimbólum, mert otthon nem férfiak

„A magyar parlament nem működik, a képviselőknek és a parlamentnek nincsenek jogai” – szögezte le a baloldali megmondóember.

Az ATV Csatt című műsorában egy igen díszes társaság fejtette meg a közéletet borzoló legfontosabb eseményeket. Az ismét MSZP-s Csintalan Sándor, Pesty László kampánytanácsadó, Somogyi Zoltán szociológus és Pityinger „Dopeman” László zenész, dalszerző beszélgettek arról, hogy csak Orbán Viktorral fogott kezet Joe Biden a NATO-csúcson, szóba került a ferencvárosi „padháború” is. Mindezek mellett annak az elemzése sem maradhatott el, hogy Tarlós István szerint Karácsony Gergely egy feminin alkat.

A NATO-csúcs témájára rátérve Csintalan Sándor is hangot adott véleményének. Úgy látja, a svéd NATO-csatlakozás ügyében a kormányzat nem a magyar érdek, hanem idegen hatalmi érdekek mentén jár el. Csintalan szerint az Orbán-kormány egyszerűen Putyin bábkormánya. 

A baloldali megmondóember szerint, amivel lehet az uniós és a NATO-s döntéshozatalt obstruálni, azzal a magyar kormány él is.

Gondolatmenete során kitért arra is: Miután a magyar társadalom legalábbis férfi szavazóinak egy jelentős része számára az Orbán egy fallikus szimbólum, mert otthon nem férfi, ellenben az Orbán prezentálja az atyát, a papát, a szuverenitást.”

Csintalan monológját követően szinte felforrt a levegő a stúdióban, a túloldalon ülők kétségbe vonták Csintalan azon állítását is, miszerint Magyarországon fasizmus lenne.  

„Milyen fasizmus?” – tette fel a kérdést Pesty László. Rögvest érkezett is a válasz Csintalantól: „hát olvassál, tanuljál, tájékozódjál”!

Ezt követően még közel sem érkeztünk a csörte végére, a fasizmussal kapcsolatos szóváltásokról más vizekre evezve Csintalan rátért a magyar államszervezet működésére, arra, hogy milyen struktúrák alakult ki, a szakszervezetekkel és a parlamenttel is foglalkozni kezdett.

Elmondta, hogy "a magyar parlament nem működik, a képviselőknek és a parlamentnek nincsenek jogai".

Csintalan a ferencvárosi, folyton átfestett paddal kapcsolatban is kifejtette véleményét, szerinte egy vicc, hogy ez a téma egy hete politikai vita tárgya. Csintalan szerint a padfestés egy tünet, arra jutott eszmefuttatásában, hogy Magyarországon vannak olyan csoportok, „amelyek mondjuk akkor lennének nyugodtak, ha annak idején az Úr az özönvíz után nem egy szivárványt rak ki, hanem egy horogkeresztet”.

Aki ennek az eszemet Csintalannak a nézeteire kíváncsi, az alanti videón megnézhet a műsort:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató