2024. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Kifosztották a Momentum ifjúsági tagozatának standját az Efotton, szivárványos tárgyakat loptak el

Vasárnapra virradó éjjel az EFOTT fesztiválon erőszakkal betörtek a TizenX kiállító standjába, ahonnan aztán elloptak minden pride tematikájú merch terméket: több zászló, vászontáska és papírzászló is eltűnt – írja a Momentum ifjúsági tagozata Facebook-posztban.

Hozzáteszik, hogy bár a tettes ismeretlen, megvannak a sejtéseik az elkövetők kilétéről.Mint írják, ők szívesen osztogatták bárkinek a pride tematikájú ajándéktárgyakat, nem arról lehetett szó, hogy valaki annyira vágyott ezekre, hogy kifosztotta a standot. A zászlórúdakról úgy tűnik, erőszakkal vágták le a zászlókat, azok maradványait még megtalálták rajtuk, a standot pedig átforgatott állapotban találták másnap.

Arra gyanakszanak, hogy egyeseknek nem tetszhetett az, hogy szombaton tartottak egy mini-pride ünneplést, mely alatt átvonultak a fesztivál civil faluján. Emiatt úgy vélik, a történtek egyértelműen gyűlöletbűncselekménynek minősülnek - ennek hivatalos neve azonban közösség tagja elleni erőszak, amelyről, ahogyan az a megnevezéséből is látszik, hogy csak konkrét személyt ért támadás esetén beszélhetünk.

“Mélyen elszomorítónak és felháborítónak tartjuk, hogy a gyűlölet és homofóbia még ide, egy fesztiválra is belopakodik, az sehova nem tartozik, de egy fesztiválra főleg nem!” - zárja posztját a TizenX.(HVG)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató