2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Majdnem biztos: Magyarország Bajnokok Ligája-döntőt rendezhet!

Ha minden összejön, csupán az a kérdés: Budapest a 2026-os vagy 2027-es BL-finálét kapja meg.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy mely országok nyújtottak be szándéknyilatkozatot a három legrangosabb európai kupasorozat (a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és az Európa-konferencialiga) 2026-os és 2027-es megrendezésével kapcsolatban. A közleményből kiderült az is, hogy a Bajnokok Ligája-döntő három illetve négy év múlva esedékes rendezésére két ország: Magyarország és Olaszország nyújtotta be szándéknyilatkozatát a megadott (hétfői) határidőig, így már csak az a kérdés, hogy a 2022-es, sikeres Európa Liga-döntő után 2026-ban vagy 2027-ben láthatjuk a BL-sorozat legjobb két csapatát majd a Puskás Arénában.

MLSZ: 2024 májusában születik meg a végső döntés

A média megkeresésére MLSZ szóvivője megerősítette: a megadott határidőig a Magyar és az Olasz Labdarúgó Szövetség juttatta el a szándéknyilatkozatát e két BL-döntővel kapcsolatban – a hivatalos pályázatokat február 24-ig kell benyújtani. Sipos Jenő azt is megosztotta a Mandinerrel, hogy a következő lépés az lesz, hogy az UEFA a két országnak elküldi a Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatos pályázati feltételeket, és ennek mindenre kiterjedő elbírálása után 2024 májusában születik meg a végső döntés.

Csányi Sándor: Addig pályázunk, amíg nem nyerünk!

Az MLSZ elnöke egy esetleges BL-döntő rendezésével kapcsolatban áprilisban nyilatkozott: „Ha olyan embert látok, aki befolyásolhatja a döntést, győzködöm, hogy Budapest gyönyörű, és az UEFA semmiféle szervezési problémát nem talál az Arénában. Jövő tavasszal lesz döntés, legkorábban a kétezer-huszonhatos finálé tűnik elérhetőnek."

"Nem indulunk rossz pozícióból, de nagy a konkurencia, hiszen Európában sok modern, nagy stadion képes otthont adni ennek a mérkőzésnek. Persze kitartóak vagyunk, addig pályázunk, amíg nem nyerünk”– fogalmazott akkor Csányi Sándor.

Az UEFA közleménye szerint az alábbi országok nyújtottak be szándéknyilatkozatot a 2026-os és 2027-es finálék megrendezésére:

Férfi Bajnokok Ligája: Magyarország, Olaszország
Női Bajnokok Ligája: Németország, Norvégia, Skócia
Európa Liga-döntő: Németország, Románia, Skócia, Törökország
Európa Konferencialiga-döntő: Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc, Törökország

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató