2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Terézvárosi vircsaft – most a mocskos telefonfülkék miatt hárít a kerületi polgármester

Szerinted is úgy néz ki, mint egy nyilvános vécé? – feliratú plakátokat ragasztott ki a Teréz körúti telefonfülkékre Terézváros polgármestere.

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás a Telekommal folytatott egyeztetésük során azt a tájékoztatást kapta, hogy noha a távközlési cég nem tervezi csökkenteni az üzemelő utcai telefonokkal felszerelt fülkék számát, de „legalább azokat leszerelik, amelyeket készülék híján leginkább piszoárnak és kocsmapultnak használtak. Ilyen van például a Teréz körúton és a Podmaniczky utcában is”.

Nos, úgy tűnik, hogy ez nem történt meg, ugyanis a polgármester kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy „megelégeltük a cselekvésük hiányát, ezért úgy döntöttünk, mindenki számára nyilvánvalóvá tesszük, hogy a fülkék állapotáért, ezért a szégyenért, ami Budapest szívében van, s amit ezrek láthatnak minden nap, a Magyar Telekom a felelős”.

Soproni Tamás saját kezűleg ragasztgatta végig a Teréz körúti telefonfülkéket a következő szövegű plakátokkal:

„Szerinted is úgy néz ki, mint egy nyilvános vécé? A takarításért felelős: Telekom.”
„Ha ez a fülke a miénk lenne, nagyon szégyellnénk. Ez a fülke a Telekomé.”
„Tudod, kinek a feladata takarítani ezt a fülkét? A Telekomé.”

A Vadhajtások szerkesztősége viszont feteszi a kérdést, hogy ha a komplett kerület évek óta Sopronié és kompániájáé, akkor nekünk kit kell szégyellnünk, amiért a kerületben uralkodó áldatlan állapotokat nap mint nap szégyelljük? 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató