2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Beismerő vallomást tett az angyalföldi gyilkos: magával is végezni akart, de nem tette meg

Sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség T. Róbert elfogásáról, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt napja egy Véső utcai lakásban megölte barátnőjét. A bejelentés július 13-án érkezett a rendőrségre, akik a bejelentéstől számított hat percen belül a helyszínre értek - mondta el Csécsi Soma rendőrségi szóvivő. Már a helyszíni szemle alatt a látókörükbe került egy 36 éves férfi, aki ellen hajtóvadászat indult.



Végül július 18-án, dél körül kaptak arról bejelentést, hogy a férfit a Római parton látták, ekkor több egység sietett a helyszínre, és azonnal, szisztematikusan átkutatták a területet. A férfire 12:50-kor találtak rá, kihallgatása végén őrizetbe is vették.

T. Róbert teljes körű, beismerő vallomást tett. Kihallgatásán elmondta, hogy az északi összekötő hídra ment fel, mert öngyilkos akart lenni, de nem tette meg. Ezután egy romos épületben bujkált. Elmondta azt is, hogy amikor a bűncselekményt elkövette és elmenekült a helyszínről, az utcára kilépve észrevette, hogy esik az eső. Ezért visszament a Véső utcai lakásba, magához vett egy esernyőt és úgy ment tovább.

A rendőrök kegyeleti okokból több információt nem közöltek, a sajtótájékoztatón kérdezni sem lehetett.



Mint megírtuk, Budapest XIII. kerületében, egy Véső utcai lakásban július 13-án éjjel holtan találtak egy fiatal nőt. A rendőrség emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást. Az áldozat barátját, a 35 éves T. Róbertet gyanúsították a gyilkossággal, de a férfi kereket oldott. Őt végül öt nappal később július 18-án 12 óra 50 perckor a III. kerületben fogták el.

Korábbi sajtóhírek szerint T. Róbertet betegesen féltékeny emberként ismerték a barátai. Nem tudták a férfiról, hogy agresszív, ismerősei körében ezért mindenkit megdöbbentett a gyilkosság. T. Róbert az áldozattal nagyjából két hónappal ezelőtt ismerkedett meg az interneten, a lány előtte fél évig Olaszországban élt. T. Róbert a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség iratkezelési osztályán dolgozott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató