2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Letiltották a bankszámláját, mert azt merte írni a zöldek elnökéről, hogy kövér

Szép, új világ. Bezzeg Németországban járunk.

Szabad-e a politikusok külső megjelenését vita tárgyává tenni? - teszi fel a kérdést a WeltWoche – amit a Bennfentes.net szemlézett

Hadmut Danisch blogger szerint igen. Végül is az "öreg fehér embereket" is szabad kritizálni - mondja.



Egy cikkében részletesen kitért arra, hogy szerinte miért jogos Ricarda Lang német zöldpárti vezetőt "kövérnek" nevezni. A cikk Danisch reakciója volt a Welt főszerkesztőjének, Ulf Poschardtnak egy megjegyzésére, aki azt mondta, hogy a megjelenés nem lehet kérdés.

A blogger ezután azt írta, hogy "kifejezetten nyitva hagyja, hogy tanácsos és retorikailag sikeres-e Ricarda Langot egy rakás zsírnak nevezni". De alkotmányosan és szólásszabadságilag megengedhető volt, hogy ezt tegye.

Hadmut Danisch azóta többször is levelet kapott a német ügyészségtől. Büntetőeljárást akarnak indítani a ciprusi lakos ellen, mégpedig becsületsértés miatt. De ez nem elég. Időközben a Deutsche Bank megszüntette a blogger számláját, amelyre az olvasók adományait fogadta. A bankhoz intézett kérdései mindeddig megválaszolatlanok maradtak.

Egy biztos: a birtokában lévő dokumentumok szerint az ügyészség a nyomozás során számlainformációkat kért a Deutsche Banktól. Röviddel később elvesztette a hozzáférést a számlához.

Danisch azóta törölte az ügyet kiváltó cikket. Egy friss blogcikkében azonban most újra felgöngyölítette az egész történetet – írja a Bennfentes.net.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató