2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Amerikai lap: DeSantis Magyarországgá tenné Amerikát

Ron DeSantis Magyarországgá tenné Amerikát – ezzel a címmel jelent meg publicisztika a The Daily Beasthasábjain Norman Eisen és Andrew Warren tollából. A szerzők szerint a floridai kormányzó sok közös vonást mutat „az autoriter Orbán Viktorral”.

Eisenék úgy vélik, Florida kormányzójaként elért eredményei figyelmet érdemelnek – de leginkább azért, mert

jelentős lépéseket tesz Florida Orbán Viktor Magyarországához hasonló autokráciává való átalakítása felé.

Az ív, amelyet DeSantis államának és a nemzetünknek tervez, sok mindennek mondható, csak amerikainak nem” – hangoztatják.

Mint írják, a két rendszer összehasonlítása a helyszíni megfigyelésekből ered. „Egyikünk nagykövet volt Közép-Európában, járt és írt Orbán Magyarországáról. A másik a floridai Tampa szabályosan megválasztott megyei ügyésze volt, akit DeSantis törvénytelenül felfüggesztett”.

A DeSantis által létrehozott Florida és Orbán Magyarországa közötti hasonlóságok nagyobb figyelmet érdemelnének itt Amerikában – hangsúlyozzák Warrenék.

„DeSantishoz hasonlóan Orbán is arra használta hatalmát, hogy az LMBTQ+ közösséget vegye célba, miközben hagyományos értékeket hangoztatva építette bázisát.

Mindkét vezető démonizálta a migrációt és a migránsokat.

DeSantis olyan messzire ment, hogy Texasban – és valószínűleg Kaliforniában is – büntetőeljárások folynak a lehetséges érintettsége miatt, amely szerint részt vett az Egyesült Államokban illegális migránsok utaztatásában” – írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató