2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Belpolitikai konfliktust kavart Szlovákiában a Budapest Pride

A baloldali Smer–SD politikusa nem vette jó néven, hogy Szlovákia budapesti nagykövete úgy viselkedik, mintha a követség az ő vállalata lenne.

A politikus szerint Magyarország liberálisabb, mint Szlovákia.

„Elfogadhatatlan progresszív nyomás, a budapesti nagykövet úgy viselkedik, mintha a magánvállalatáról lenne szó”

– üzenték Pavol Hamzíknak, Szlovákia magyarországi nagykövetének a Hlavné Správy szlovák lap szerint.

Mint ismert, a legutóbbi Budapest Pride-ot 31 nagykövetség, köztük a szlovák is támogatta.

„Nemcsak hogy a nagykövetség épületére kitűzték a szivárványos zászlót, Pavol Hamzík, Szlovákia magyarországi nagykövete is aláírásával látta el a nagykövetségek támogató állásfoglalását” – olvasható a cikkben.

Marián Kéry, a Smer–SD politikusa további „elfogadhatatlan progresszív nyomást” lát a nagykövet tettében.

A Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövete, Pavel Hamzík biztosan aggódik az LMBTQI+-közösség magyarországi támogatásának helyzete miatt. Bár, különösen azzal, hogy Magyarország lehetővé teszi a bejegyzett élettársi kapcsolatot a homoszexuális párok számára, liberálisabb, mint Szlovákia

– vélekedett erről a baloldali párt képviselője.

„Éppen ezért a nagykövet úr minket mint Szlovákiát az aláírással csatlakoztatott több ország magyarországi nagykövetségének közös üzenetéhez és támogató nyilatkozatához a múlt hétvégén megrendezett budapesti szivárványfesztiválhoz. Jól olvassák, az aláírással egész Szlovákiát adta hozzá valamihez, aminek nálunk nincs támogatottsága. Miközben a nagykövet úr elfelejtette, hogy a nagykövetség nem az ő »vállalata«. A nagykövet a mi országunkat képviseli. És ezzel együtt a mi értékeinket is képviselnie kellene” – fogalmazott Kéry.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató