2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Csoportgyőztes a magyar férfi vízilabda-válogatott a vb-n

A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően 21-13-ra legyőzte az argentin válogatottat a fukuokai világbajnokság harmadik fordulójában. A magyar csapat százszázalékos teljesítménnyel lett csoportgyőztes – írta az MTI.

Bemutatkozott a tornán Vigvári Vince, aki júniusban az U20-as válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címet nyert. Az első negyedben alá is játszottak a társak, három gólt is szerzett. A vb-re a visszalépő brazilok helyére beugró argentinoknak egy értékesített ötméteresen kívül még kapura lövésük sem volt az első negyedben, amit a magyar csapat 7-1-re nyert meg.

Az argentinok a második kaput eltaláló próbálkozásukból, fórból szépítettek, sőt Esteban Corsi újabb szép egyéni megmozdulása után újra betaláltak. A magyarok kissé könnyelműen vették a második negyedet, amit „csak” 5-4-re nyertek meg. A harmadik negyedet az argentinok már döntetlenre hozták, ez volt az első olyan játékrészük a vb-n, amit nem veszítettek el. A negyedik negyed elejére minden magyar mezőnyjátékos szerzett már gólt, utolsóként a kapitány Jansik Szilárd talált be.

„Mindenki érzi, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni egy dekoncentrált védekezés eredménye. Alapvetően simán tarthattuk volna őket öt-hat gólon, de egyszerűen nem volt végig olyan feszes a védekezésünk, amire ehhez szükség lett volna” – nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A kapitány szerint jó dolog, hogy a játékosok is érezték a hiányosságokat, így a következő találkozókra koncentráltabbak lesznek. Varga Zsolt elárulta, a negyeddöntőig hátralevő időszakban szeretne a lehető legerősebb csapatokkal, az olasz vagy a spanyol együttessel készülni.

A mérkőzés legjobbjának Vigvári Vincét választották. „Örülök neki, hogy így sikerült nekem személyesen a meccs, a kapott gólokat viszont soknak érzem. Persze a lényeg a negyeddöntő, amire most készülhetünk. Nagyon jó volt együtt játszani a testvéremmel, gólpasszt is adtunk egymásnak, de a legjobban annak örülök, hogy mindketten eljutottunk erre a szinte és itt lehetünk” – nyilatkozta Vigvári.

A magyar válogatottra most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben fognak játszani. A papírforma szerint itt az amerikai vagy a görög válogatott lesz az ellenfelük. A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

 

Eredmény:
férfi vízilabdatorna, C csoport, 3. forduló:

Magyarország-Argentína 21-13 (7-1, 5-4, 4-4, 5-4)

gólszerzők: Vigvári Vi. 4, Nagy Á., Fekete 3-3, Manhercz, Angyal, Molnár E. 2-2, Varga Dé., Zalánki, Vigvári Ve., Pohl, Jansik Sz. 1-1, illetve Camnasio, Corsi 3-3, Martino 2-2, Leona, Poggi, T. Echenique, Tilatti, Soler 1-1

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató