2024. május 14. - Bonifác
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Az Európai Unió egy gazdag és gyenge unió Orbán szerint 

Az Európai Unió jól látja magát, hogy ez egy gazdag és gyenge unió. Ez egy lázadozó világot lát maga körül, zavaros lárma, éhség, brutális fejlődés. Európába milliókba gyülekező milliók, akiket ha nem tudunk megfogni, átcsaphat a Földközi-tenger európai oldalára – tért rá a kormányfő az EU-val kapcsolatos víziójára.

Ezután a hét elején rendezett EU és latin-amerikai országok közötti diplomáciai találkozóra hivatkozva arról beszélt, ott azt érezte, hogy az EU megfélemlítve érzi magát. Ezt arra hivatkozva látja, hogy 2030-ra a legerősebb európai gazdaságok kikerülhetnek a világ top 10 gazdaságából.

E KAPCSÁN ELMONDTA, HOGY AZ EU ELSZIGETELŐDIK, ÉS PÉLDÁUL HIBÁNAK LÁTJA, HOGY OROSZORSZÁGOT IS LEVÁLTOTTÁK AZ UNIÓS GAZDASÁGÁRÓL.

Ez egy illúzió – jelentette ki, majd hozzátette, az orosz gázt megveszi más, miközben a „háborús infláció” nehezíti az uniós tagállamokat.

„Ma úgy működik az Európai gazdaság, hogy a korábbi energiaár kétszeresébe kerül az energia, ami a világ többi részén a korábbi áron érhető el” – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató