2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Pulai felmérte: A legtöbb magyar a legnagyobb veszélyben sem harcolna a hazájáért

A kormánypárti szavazók közül is csak minden ötödik 50 év alatti jelentkezne önként katonának egy esetleges háború esetén. Az ellenzékiek körében még ennél is kisebb a hajlandóság - derült ki a Pulai-féle Publicus Intézet felméréséből.

Emlékezetőül: Pulai volt az, aki azt jósolta a 2022-es választás előtt, hogy az ellenzék és a kormánypártok fej fej mellett állnak...

A felmérésből kiderült, hogy a kormánypártiak körében azok vannak relatív többségben (48 százalék), akik szerint a honvédség morális állapota jobb lett az elmúlt évtizedben. Az ellenzékieknek azonban csak elhanyagolható töredéke, mindössze 3 százaléka osztja ugyanezt a véleményt, míg a legtöbben (46 százalék) úgy gondolják, hogy rosszabb lett a honvédség állapota.

Az 50 év alattiak túlnyomó többségét (86 százalék) nem foglalkoztatja az a gondolat, hogy beálljon profi katonának vagy akár önkéntes tartalékosnak - írja a 168.hu.

Ha Magyarországot külső támadás érné, akkor az 50 év alatti kormánypártiak 20 százaléka mindenképpen jelentkezne önkéntesnek a magyar hadseregbe, 11 százaléka csak végveszély esetén, 67 százalékának pedig egyáltalán nincs ilyen szándéka. Az ellenzékiek hasonló mértékben utasítanák el az önkéntes szolgálatot (65 százalék). Körükben jóval kisebb azok aránya, akik mindenképpen jelentkeznének (8 százalék), de jóval nagyobb azoké (25 százalék), akik ezt végveszély esetén megtennék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató