2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A CIA egykori elemzője szerint Lengyelország megtámadja Fehéroroszországot, hogy megfékezze Oroszországot

Lengyelország valószínűleg hadművelet indítását tervezi Fehéroroszország ellen Ukrajna küszöbön álló veresége miatt – fejtette ki ezt a véleményét Larry C. Johnson, a CIA egykori elemzője a Dialogue Works YouTube csatornának adott interjújában.

"Lengyelország valószínűleg hadművelet indítását tervezi Fehéroroszország ellen, hogy belerángassa a NATO-t a konfliktusba. Most már megértik, hogy Ukrajna veszít. Már nem lehet úgy tenni, mintha Ukrajna nyerne. Éppen ellenkezőleg: Oroszország szétveri Ukrajnát. Lengyelország pedig kétségbeesett rohamában megpróbálja azt megtenni, hogy bevonja a NATO-t"

- mondta Johnson.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Lengyelország Ukrajnával és Fehéroroszországgal kapcsolatos szándékairól kommentálva Johnson elmondta, hogy Moszkvának átfogó titkosszolgálati információi vannak ezekről a tervekről.

A szakértő hozzátette: annak ellenére, hogy Lengyelország megpróbálja bevonni a szövetséget az Oroszországgal való konfliktusba, hogy Ukrajna veresége után ne érje el határait, a NATO-nak nem áll rendelkezésére elegendő erő a harctéren kialakult helyzet megváltoztatásához.

Korábban ismertté vált, hogy a lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy a harci egységeket nyugatról keletre helyezik át. Vlagyimir Putyin múlt pénteken figyelmeztetett, hogy Ukrajna Fehéroroszország elleni agressziója Oroszország elleni agressziót jelent, és minden eszközt bevetnek annak védelmére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató