2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

FT: Zelenszkijjel titokban közölték egy biztonsági fórumon, hogy a Nyugat nem hisz Kijev győzelmében

Nyugati országok vezetői egy aspeni biztonsági fórumon folytatott magánbeszélgetésen azt mondták, hogy nem hisznek az ukrán hadsereg győzelmében a harctéren - írja a Financial Times.

"Míg a tisztviselők a nyilvánosság előtt optimisták voltak az ukrán fegyveres erők katonai előrehaladásával kapcsolatban, addig a magánbeszélgetéseken sokan kevésbé voltak optimisták"

- olvasható a cikkben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fizikailag nem volt jelen az eseményen, de videokapcsolaton keresztül kommunikált a szövetséges vezetőkkel. Biztosította partnereit, hogy az ukrán ellentámadás "hamarosan lendületbe jön." A nyugati vezetők az Aspeni Biztonsági Fórumon folytatott magánbeszélgetések során elmondták, hogy nem hisznek abban, hogy az ukrán hadsereg győzni fog a csatatéren - írja a Financial Times.

Ahogy azonban Philip Zelikow amerikai exdiplomata megjegyezte, télen "rossz hírek" várnak Kijevre, mivel a nyugati országok között komoly nézeteltérések lesznek az Ukrajnának nyújtandó segítség kérdésében. Utalt a konfliktus gazdasági következményeire és arra, hogy az USA túl nagy veszteségeket okoz a kijevi rezsim életben tartása miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató