2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Meloni: „A migrációt a gyökerénél kell megállítani”

Az olasz kormányfő hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására, valamint az emberkereskedő szervezetek felszámolására.

Az illegális bevándorlás mindenki számára káros, kivéve az emberkereskedőket – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő a Rómában zajló fejlesztési és migrációs konferencia nyitóbeszédében, amelyben a származási országok fejlődésének segítését nevezte megoldásnak arra, hogy a migránsok ne induljanak útnak.

Giorgia Meloni kijelentette, a találkozóval egy úgynevezett „római folyamatot” akar elindítani, melynek célja az Európába tartó tömeges illegális bevándorlás leállítása.

Hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására,
valamint hatósági és titkosszolgálati együttműködést az emberkereskedő szervezetek felszámolására. Hangsúlyozta, hogy a migrációhoz való jog mellett az embereknek a hazájukban való maradás jogát is biztosítani kell.

A konferencián a Földközi-tenger, Afrika, valamint az arab térség több mint húsz állama képviselteti magát az ENSZ és az Európai Unió intézményeivel együtt.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató