2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

MSZP: Ingyenessé tesszük a balatoni strandokat

Az MSZP ősszel törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ingyenesek legyenek a balatoni strandok – közölte Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója vasárnapi Facebook-videójában.

A politikus Zamárdiban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, több Balaton-parti polgármester kompenzációtól tette függővé a strandok ingyenességét. Hozzátette: az MSZP javaslata pontosan azt tartalmazza, hogy kapjanak állami kompenzációt az önkormányzatok a szabad vizek melletti strandok díjmentességéért. Példaként említette, hogy a szomszédos Horvátországban olyan “példamutató” törvényt hoztak nemrég, mely megtiltja, hogy a strandokon az Adriai-tengerbe való bejutásért pénzt szedhessenek. A szocialista politikus azt hangoztatta, mindenki számára biztosítani kell az ingyenes fürdőzést.

Közölte, ősszel benyújtandó törvényjavaslatuk célja, hogy a Balaton mindenki számára elérhető legyen “önkormányzati fenntartás mellett, a Balaton túlépítését elkerülve”. Az MSZP hosszú távú céljaként említette, hogy a Balaton ne csak a nyári hónapokban, hanem az év egészében használható legyen, környezetrombolás nélkül.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató