2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

A nyár első felében a legtöbb magyar Horvátországba utazott

A nyár első felében a legtöbb magyar Horvátországba utazott az utasbiztosítási adatok alapján – írja közleményében a Bank360.hu. A cég összesítése szerint egy út átlagosan hét napig tartott, a legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek. Népszerű úticél volt még Olaszország és Görögország is.

A magyarok az összes biztosítás 28 százalékát Horvátországba igényelték június 1. és július 19. között. A második helyezett Olaszország lett, de oda feleannyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba.

A negyedik helyen Ausztria végzett (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék). Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek és Indonézia is.

Átlagosan egy hetet nyaralunk

Tavasszal inkább 4-5 napra mentek nyaralni a magyarok, most a legtöbben, minden ötödik utas 8 napot tölt el külföldön. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt a június 1. és július 19. között megkötött biztosítási szerződések alapján. A nyaralók fele autóval indult útnak, 37 százalék repülővel, 11 százalék busszal vagy vonattal, és 2 százalék motorkerékpárral.

A legdrágább biztosítást, valamivel kevesebb mint 200 ezer forintért, több személy nevére kötötték egy extrém sportolási célú, tíz napos dél-afrikai utazásra. Az Amerikai Egyesült Államokba többen kötöttek százezer forint feletti biztosítást, ezek több hetes vagy hónapos, fele-fele arányban üzleti vagy városnézős utazások. A legolcsóbb biztosításokat 510 forintért egynapos ausztriai utakra igényelték buszos vagy vonatos közlekedéssel.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató