2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pankotai Lili: Senki nem tud megfélemlíteni, ősztől megyünk az utcára

Az oktatási tüntetésekről ismert diák a megmozdulások folytatását ígéri ősztől.

Beleszeretett a politikába az elmúlt hónapok diáktüntetéseinek ismert arca.

Pankotai Lili Gulyás Balázs publicistának a Gulyáságyú podcast című műsorában azt mondta, a politika ugyan az egyik legmegosztóbb szakma, és „ennél még a pornózás is jobb lenne”, de „beleszeretett”, mert – mint fogalmazott – imád az emberekkel, közügyekkel foglalkozni.

Az arról szóló találgatásokat cáfolta, hogy belépne a Momentumba, sőt általában véve kritikus mind a pártokkal, mind a szakszervezetekkel szemben, mert szerinte „ugyanazok a sémagondolkodások működnek” náluk, és éppen ezért nem érnek el eredményeket. Jelezte egyúttal, hogy amíg nem „putyinizálódik” teljesen a magyarországi helyzet, addig itt marad.

Nem bánta meg

Pankotai Lili határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, megbánta-e, hogy a tavaly október 23-i demonstrációjukon elmondta emlékezetes, trágár kifejezésekkel teletűzdelt, azóta egyébként már „felülmúlt”, slamjét. Sőt – mint mondta –, „a lejárató kampányok, a hazugságpropaganda és a megfélemlítések” sem fogják megállítani őt. A napokban halálos fenyegetést kapott, állítólag Pankotai, és telesírta az összes liberális médiumot.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató