2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Magyarország támogatja az orosz és belarusz sportolók részvételét a párizsi olimpián

Magyarország támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon törekvéseit, hogy Oroszország és Belarusz sportolói részt vehessenek a 2024-es nyári olimpián, és ellenzi a sportolók politikai okokból történő bojkottálását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közvetített interjúban.



A 2024-es nyári olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik Párizsban.

 TELJES OLIMPIA LESZ-E, VAGY BOJKOTTÁLT OLIMPIA? A NOB AZON DOLGOZIK, HOGY MINDEN ORSZÁGBÓL A SPORTOLÓK RÉSZT VEHESSENEK AZ OLIMPIÁN, ÍGY OROSZORSZÁGBÓL ÉS BELARUSZBÓL IS. TÁMOGATJUK EZEKET AZ ERŐFESZÍTÉSEKET, HISZEN A SPORTOLÓK NEM LEHETNEK VESZTESEI GEOPOLITIKAI DÖNTÉSEK” – MONDTA SZIJJÁRTÓ. BESZÉDÉT A FACEBOOKON KÖZVETÍTETTÉK.

“Úgy gondolom, most azt kell támogatnunk, hogy a háborúról, a világpolitikai helyzetről nem tehető sportolóktól, ne veszítsék el a lehetőséget, hogy sportszerű körülmények között versenyezzenek a következő nyári olimpián” – tette hozzá.

Március 28-án a NOB azt javasolta a nemzetközi szövetségeknek, hogy azok az oroszok, akik nem támogatták a különleges hadműveletet, semleges sportolóként indulhassanak. A szervezet ugyanakkor azt javasolja, hogy a fegyveres erőkkel és a biztonsági szervekkel kapcsolatban álló sportolók, valamint a csapatsportágakban szereplő nemzeti csapatoktól tagadják meg a részvételt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató