2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Fordulat: Biden eddig Meloni ellen kampányolt, most meghívta magához Washingtonba

A fő téma Ukrajna további katonai támogatása, valamint a Kínával kapcsolatos politika.

Joe Biden csütörtökön Giorgia Melonit fogadja a Fehér Házban. Tíz hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a két vezető olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint az ukrajnai háború vagy a Kínával kapcsolatos politika, egy húron pendüljön, most mégis ez történik. Ennek pedig Meloni átváltozása az oka – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap ismertette, hogy John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője a találkozót megelőzően arról beszélt, hogy BIDEN ÉS MELONI REMEK KAPCSOLATOT ÁPOL, NAGYON JÓL KIJÖNNEK EGYMÁSSAL, KÜLÖNÖSEN POLITIKAI KÉRDÉSEKBEN.

A brüsszeli Politico sem fukarkodott kiemelni a „Meloni-fordulást”: Amikor Meloni csütörtökön belép az ovális irodába, átváltozása teljessé válik – írták. Tíz hónappal ezelőtt, amikor a nyugati fősodrú médiában szélsőjobboldali szörnyetegként beállított Meloni megnyerte az olaszországi választásokat, s ezzel a dél-európai állam első női kormányfője lett, nem sokan gondolták volna, hogy kulcsfontosságú kérdésekben éppen Joe Bidennel fog egyetérteni.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató