2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Rémhírek: A rendőrség szerint nem igaz, hogy vendégmunkások vertek meg egy párt Hajdúszoboszlón

Valótlan hírek kezdtek terjedni a közösségi médiában hajdúszoboszlói vendégmunkásokkal kapcsolatban - írják, alább olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendőrség a közösségi médiából szerzett tudomást arról, hogy Hajdúszoboszlón állítólag vendégmunkások bántalmaztak egy párt a napokban.

A hír valótlan!

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, ami alapján semmilyen bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. Külföldi vendégmunkásokkal összefüggésben

a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra az elmúlt időszakban nem érkezett bejelentés, rendőri intézkedésre sem került sor.

A rendőrség ezúton hívja fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek! Mindenkinek egyéni felelőssége, hogy mit oszt meg a közösségi médiában, milyen tartalmakat küld tovább. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a város közrendjét. Kérjük a lakosságot, ha bármilyen gyanús körülményt tapasztalnak, azt soron kívül jelezzék a 112-es segélyhívószámon vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.

Természetesen Bertalan Attila is részese lett a rémhír terjesztésnek:

A kamionos forradalmárról már többször írtunk az oldalunkon:

Bertalan egészen véletlenül a debreceni közmeghallgatáson is botrányt csinált néhány hónappal ezelőtt.

Őt sokan követik a közösségi oldalakon, ezeket a videókat terjesztik...

A hajdúszoboszlói Facebook-csoportokban sorjázó kommentek alapján az látszik, hogy annak a szélsőséges összeesküvés-hívő közösségnek egyes tagjai is terjesztik, amely tagadja Magyarországot mint államot, az Alaptörvényt és a magyar hatóságok jogait. Rájuk akkor került nagyobb figyelem, amikor tavaly egy férfit és egy nőt igazoltatott a rendőrség, a pár azonban megtagadta, hogy felmutassa a személyi igazolványát a hatóságnak.

Újabb felvétel is terjed egy ilyen esetről:

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a Facebookon reagált a közösségi médiában megjelent, a városba érkezett, ismereteik szerint csekély számú külföldi vendégmunkásról vagy velük kapcsolatban született bejegyzésekre. Azt írta: „Minden valóságot nélkülöz az a hazugságáradat, mely az utóbbi napban országosan szétterjedt a közösségi felületeken. Senkit sem bántalmaztak és nem erőszakoltak meg az itt lévő vendégmunkások. Akik ezt osztják, azok súlyosan vétenek Hajdúszoboszló jó híre ellen.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató