2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Tizenhat szivárványos zebra 65 ezer euróba került a brüsszeli lakosoknak

A Brussels Mobility nevű egyesület 2019 óta 16 zebraátkelőt színezett szivárványos mintával a brüsszeli utakon, összesen 65 000 euróért. (24 millió forint) Ez derül ki Elke Van den Brandt (Zöld) miniszter válaszából, amelyet Dominiek Lootens-Stael (Flamand Érdek), a Vlaams Belang párt brüsszeli parlamenti frakcióvezetőjének írásbeli kérdésére adott.

"Adópénz, amelyet jobban be lehetett volna fektetni a brüsszeli regionális utak karbantartásába" - kommentálta a VB politikusa.

A brüsszeli regionális utakon összesen 16 szivárványmintás gyalogátkelőhely van, amelyek átlagos költsége gyalogátkelőhelyenként 4 060 euró.

Ezeket a gyalogosátkelőket évente egyszer frissítik, és a brüsszeli kormány szerint egyértelművé kell tenniük, hogy Brüsszelben mindenkit szívesen látnak szexuális irányultságtól vagy nemi identitástól függetlenül.

"Politikai és mindenekelőtt pusztán szimbolikus üzenet, amelynek nem az útburkolaton van a helye" - reagált Lootens-Stael.

"Puszta pénzkidobás, nem hoz semmit, és veszélyes is. A szivárványos minták esős időben extra csúszást okoznak az úton. Összezavarják a vakvezető kutyákat és a látássérülteket is. A brüsszeli utak rossz állapotban vannak, és így is elég veszélyes helyzetet teremtenek. Jobb lenne, ha ezeket javítanák ki..." - tette hozzá a Flamand Érdek politikusa.

"POLITIKAI ÉS MINDENEKELŐTT PUSZTÁN SZIMBOLIKUS ÜZENET, AMELYNEK SEMMI KERESNIVALÓJA AZ ÚTBURKOLATON"

A Brussels Mobility tájékoztatása szerint a szivárványos zebraátkelők megfelelnek a jogszabályoknak, amennyiben a fehér csíkok vizuális kontrasztja látható az átkelőhelyen.

Elke Van den Brandt (Groen) brüsszeli mobilitási miniszter válaszában azt is elárulta, hogy a szivárványszínű zebrák telepítése a kabinetjének és a Brussels Mobilitynek a döntése. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató