2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Hamarosan drágább lesz a lottó, de több lesz a nyeremény is

Heteken belül egységesen ötven forinttal emelkedni fog az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapjáték ára, továbbá a Joker alapdíja, áll a Szerencsejáték Zrt. közleményében, de mint írják, az árváltozással párhuzamosan a nyereményösszegek is nőni fognak.

Az Ötös lottón átlagosan tizenhét százalékkal több pénzt lehet majd nyerni, míg a fix nyeremények összege a Joker esetében közel ötödével emelkedik. A nyereményösszegek emelése egyúttal azt is jelenti, hogy minden játéknál gyorsabban növekszik majd a halmozódó összeg is és a főnyeremények szintén magasabbak lehetnek, mint korábban.

A cég szerint az áremelésben érintett játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíj-változás a Skandináv lottóé lesz, amelyet augusztus 30. 21:30-tól 400 forintért lehet majd megvásárolni, az Ötös lottó és Joker esetében szeptember 2-án 20:30-tól, míg a Hatoslottóéban pedig szeptember 3-án 17:00 órától vezetik be az áremelést. A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi áremelés nem érinti, de ezeknél is várható a cég szerint.

Az alábbi táblázatban az augusztus első hetében, illetve az azt követően megvásárolt, öt hetes játékok érintettségéről ad tájékoztatást a Szerencsejáték Zrt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató