2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Parászka: Magyarországon az analfabetizmus kormányprogram

Megszólalt a román megmondóember.

„Ha a kompetenciafelmérés eredményeinek térképét nézzük, igazán akkor nézünk szembe a magyar közoktatás siralmas helyzetével. Ezek az eredmények ugyanis Budapesten is jelentősen romlottak, ott, ahol elvileg az oktatás színvonala és hozzáférhetősége még biztosított. Ehhez képest Gulyás» Gergely mégis elővette a »cigánykártyát«.

»Nyilvánvaló, hogy iskolaügyben továbbra is integrációs nehézségek vannak. Ott, ahol a cigány gyermekek aránya nagyon magas, ott sokkal erősebben jelentkeznek ezek a problémák« – reagált a legutóbbi kompetenciafelmérés eredményeire Gulyás Gergely, és ezzel ledobta a füstbombát, hogy elterelje a figyelmet a kompetenciafelmérés eredményéről, és kisiklassa a magyarországi oktatás helyzetéről folyó közbeszédet.

Nevezték ezt a nyilatkozatot »szoftrasszista« nyilatkozatnak, vagy ahogy Trencsényi László, a Magyar Pedagógiai Társaság elnöke fogalmazott, »úriemberes rasszizmusnak«. De ne finomkodjunk, ne ringassuk magunkat eufemizmusokba. Ez pont az, aminek látszik: időzített, nem túl bonyolultan kódolt hergelés.

A feszültség- és gyűlöletkeltés jelenkori nyelve bő két évtizede érik, fejlődik.

Ezt érlelte a magyar közéletbe befészkelődő, majd jelentős társadalmi támogatottságra szert tevő Jobbik, ezt vette át és fejlesztette tökélyre a Jobbikot is leszalámizó Fidesz. És ezt vették és veszik át az ellenzéki vitázók közül többen (szélsőséges formája ennek Orbán személyének dühödt cigányozása).”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató