2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Felpörög a forgalom a brassói reptéren: szerdától indulnak a Wizz Air járatai

Újabb jó hír a reptér megnyitására rég váróknak, hogy szerdától a Wizz Air légitársaság is „megérkezik” a Cenk alá.

Ha lassan is, de indul az élet a brassói repülőtéren, ahonnan szerdától a Wizz Air légitársaság is utaztat, igaz, egyelőre még csupán heti két londoni járattal gyarapítja a légikikötő kínálatát – írja az erdélyi Krónika hírportál.

Mint ismeretes, jelenleg a népszerű görögországi, törökországi charter járatok mellett csak a román Dan Air légitársaság működtet menetrend szerinti járatokat a légikikötőből, gépeikkel Rómába, Stuttgartba, Nürnbergbe, Madridba, Barcelonába, Münchenbe, Brüsszelbe, Valenciába és Londonba lehet eljutni.

Bár sokan számítottak arra, hogy a Wizz Airnek lesz budapesti járata is, ilyen irányú bejelentés egyelőre nem történt, és az alacsony érdeklődésre hivatkozva a Dan Air is lemondta a tervezett budapesti járatot. 

A magyar érdekeltségű légitársaságról egyelőre annyit tudni, hogy szeptember 2-ától Dortmundba is repülnek Brassóból, a jegyértékesítés pedig a vállalat honlapján közzétett közlemény szerint már elkezdődött.

A sokak által várt budapesti járatról pedig jelenleg annyi biztos, hogy korábban a Brassó megyei illetékesek is beszéltek arról, hogy előrehaladott tárgyalások vannak napi rendszerességű járat elindításáról, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig július 18-án Marosvásárhelyen bejelentette, megszületett a döntés a Budapest–Brassó közvetlen légi járat elindításáról, így Székelyföldnek, Erdélynek egy újabb pontját lehet majd napi szinten elérni Budapestről.

Ennél több konkrétumot viszont nem árult el.

Közben Budapesten

A szombat hajnali vihar a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is komoly fennakadásokat és károkat okozott – közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel. Azt írták, hogy az ítéletidő miatt a repülőtér forgalmát 1.45 és 6 óra között fel kellett függeszteni, mert a biztonságos fel- és leszállás az időjárás miatt ellehetetlenült.

Ennek következtében négy érkező járat – a Wizz Air Lisszabonból és Korfuból, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járata –
éjszaka nem tudott leszállni Budapesten, éss kitérő városokban Debrecenben, Bécsben és Belgrádban szállt le. A kora reggel induló járatok többsége késésekkel ugyan, de el tudott indulni, jelenleg egyes Ryanair járatok esetében várható több órás késés, mert a légitársaság két, éjszaka Budapesten parkoló gépe megsérült – emelték ki.

A repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ugyanakkor jelenleg csak az 1. futópályán zajlik a forgalom, mert a 2. futópályát még jelenleg is takarítják a vihar által ráhordott szennyeződésektől és sártól, illetve javítják a megrongálódott fénytechnikai berendezéseket. A 2. pálya nyitása a délelőtt folyamán várható – tették hozzá.

A terminálépületekben több helyen is beázások keletkeztek, ezeket folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai – írták. Felhívták a figyelmet arra, hogy a javítási munkálatok a forgalmat nem akadályozzák.


(Krónika.ro)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató