2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

LMP: Orbán fejezze be a tiktokozást!

Bár az LMP a közelmúltban törvényjavaslatot nyújtott be, hogy tiltsák be a TikTok közösségi alkalmazás használatát az államigazgatási, valamint önkormányzati számítógépeken és telefonokon, amire a minisztériumok egységesen azt válaszolták Kanász-Nagy Máténak, a párt frakcióvezetőjének, hogy a kormány nem támogatja a cenzúrát, az LMP most Orbán Viktort is arra kéri, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét.

Kanász-Nagy erről szombati sajtótájékoztatóján beszélt, ahol kifejtette, hogy az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre.

Köztudott, a miniszterelnök aktívan használni kezdte a rövid videós posztok megosztására alkalmas TikTok-ot, amelyen fél éve rendelkezik saját profillal.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette, hogy a TikTok tulajdonosi szerkezete ezer szállal kötődik a kínai államhoz, illetve a kínai kommunista párthoz.

Az alkalmazás hozzáfér a felhasználók névjegyeihez, naptárbejegyzéseihez és a GPS-adatokhoz is, ezért Kárász-Nagy úgy látja, használatával érzékeny, személyes és kormányzati információk kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Szerinte ezért döntött úgy több ország, hogy megtiltja a TikTok használatát az állami alkalmazottak munkához használt eszközein.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató