2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Ma a Momentumos Gelencsér is leseggelt a Facebook-huszáros foteljébe

Mit kapunk a temérdek befizetett adóért cserébe? Semmit. Omladozó egészségügyet, rendőr- és tanárhiányt, lepusztult tömegközlekedést, Megafont, és óriásplakátokat – a Momentumos Gelencsér Ferenc is Facebook-posztban harcol a "NER rendszere" ellen. Szánalmas. 

„Az Alapjogokért Központ nevű propaganda-intézmény által kiadott üres könyvben 10 «fejezetcím» van, gazdaságpolitikától kezdve, «értékek és alapvetésekig». Nagyjából ennyi a könyv teljes tartalma. Na persze nem annak a példánynak, ami nálam van, mert azt aktívan töltöm fel a NER elmúlt 13 évének bűneivel.

Ma a gazdaságpolitika fejezetbe kerül egy bűn, ez pedig Európa legmagasabb, 27%-os ÁFÁ-ja. Mindössze három olyan ország van a Földön, amelyben magasabb az ÁFA szintje. Ezek Bhután, Dzsibuti és Mianmar. Micsoda lista.

Az ÁFA a legrosszabb adók egyike, hiszen indiszkriminatív. Ugyanannyit fizet a fogyasztása után egy államtitkár, vagy egy miniszter, mint egy pedagógus vagy egy ápoló. Az ember dolgozik, majd a bére harmadát elvonják adók és járulékok formájában. Ezt követően bemegy a boltba, hogy vegyen valamit a leadózott fizetéséből, ahol újabb adóteher, a 2012. január 1-től 27%-ra emelt ÁFA jön szembe.

Ha a bruttó fizetésünk 100 egység, akkor a végén annak nagyjából a felét elviszik a különböző adók, mire az ember elkölti. És mit kapunk ezért a temérdek befizetett adóért cserébe? Semmit. Omladozó egészségügyet, rendőr- és tanárhiányt, lepusztult tömegközlekedést, Megafont, és óriásplakátokat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató