2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Megkéselték a börtönben a pedofil rocksztárt

Ian Watkinst, a Lostprophets egykori énekesét megtámadták a börtönben, ahol épp huszonkilenc éves börtönbüntetését tölti gyermekeket érintő szexuális bűncselekmények miatt.

A beszámolók szerint a rocksztárt megkéselték a wakefieldi fegyházban. A börtön szóvivője közölte, hogy az ügyben vizsgálat indult. 

Nem kommentáljuk a történteket, míg tart a nyomozás – tették hozzá. 

Watkinst 2013 decemberében tartóztatták le egy sor gyermekeket érintő szexuális bűncselekményért, köztük egy csecsemő megerőszakolásának kísérletéért (!).

A zenészt huszonkilenc év börtönre ítélték, de a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhetővé válik – írja a BBC.

Bűntársait, az általa bántalmazott gyermekek anyját tizennégy és tizenhét évre ítélték. Az ügyben ítélkező bíró azt mondta, hogy az ügy révén a romlottság új mélységeiben kellett elmerülnie.

Watkins elismerte egy 13 év alatti gyermek megerőszakolásának kísérletét és szexuális zaklatását, de a nemi erőszak vádjában ártatlannak vallotta magát. A bíróság elutasította 2014-es fellebbezését – írja az Index. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató