2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Az Antifa nyilvánosságra hozza a hesseni AfD jelöltjeinek privát adatait

Az Antifa szerint az AfD szavai kisebbségek elleni erőszakos cselekményeket okoznak. Most a baloldali csoport is "militáns módon" akar fellépni a szélsőjobboldal ellen - és a hesseni AfD-jelölteket a neten teszi pellengérre - írja a Spiegel.

Alig több mint két hónap múlva Hessen új tartományi parlamentet választ. Az Antifa Frankfurt am Main most egy interaktív térképet tett közzé a honlapján, amelyen az AfD Hessen jelöltjei szerepelnek - privát címekkel és egyes esetekben autórendszámokkal is. A jelöltek profiljára kattintva rövid életrajzok jelennek meg.

Az AfD felháborodott az akció miatt.

Az Antifa honlapján felhívás jelent meg, hogy "militáns módon" szálljanak szembe a párttal, és "tegyék pokollá az életüket". Megemlítenek egy helyszínt és egy éttermet is, ahol az AfD politikusai állítólag gyakrabban találkoznak.

Az Antifa az akció indoklásaként azt írta, hogy az AfD "szélsőjobboldali" irányultsága mindenekelőtt a programjában és a politikusok nyilatkozataiban mutatkozik meg. Mindenekelőtt az AfD politikusainak kerületi tanácsosokká vagy polgármesterekké választása Türingiában és Szász-Anhaltban mutatja, "hová vezethet az út". A parlamentarizmus szabályai többé nem használhatók a szélsőjobboldallal szemben. Most a párt számára a "térhódításról" van szó.

"Azok, akik rasszista, antiszemita, antiszemita, szexista és queer-ellenes világnézet alapján akarnak másokat kirekeszteni, bezárni vagy eltenni láb alól, nem panaszkodhatnak az ellenállás és a kirekesztés miatt.

Az AfD jogi lépéseket akar tenni a kiadványok ellen. "Az ilyen akciók szó szerint veszélyesek" - mondta Andreas Lichert, az AfD társelnöke. Hozzátette, hogy az állambiztonsági szolgálatot is be fogják vonni. "Amit az Antifa Frankfurt itt tesz, az nem más, mint egy burkolt felhívás az AfD politikusai elleni megfélemlítésre és erőszakra" - mondta Lichert. Olyan érzés, mintha törvényen kívülinek nyilvánítanák.

Hessenben már nyolc támadást követtek el az AfD politikusai ellen, ebből hat az állam parlamenti képviselői ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató